Calculatorul meu merge greu – 10 pasi pentru imbunatatirea vitezei PC-ului tau

//Calculatorul meu merge greu – 10 pasi pentru imbunatatirea vitezei PC-ului tau

Calculatorul meu merge greu – 10 pasi pentru imbunatatirea vitezei PC-ului tau

Cu totii am avut sau avem momente in care nu stim ce sa facem pentru ca Pc-ul nostru sa mearga la parametrii normali.

De ce computerul meu este incet? Exista cateva motive pentru care, calculatorul, nu va functiona cu viteza optima. Incepeti prin a verifica programele care ruleaza in background, verificati cate aplicatii aveti deschise, cate ferestre ale browser-ului sunt active. Probabil ca nu aveti nevoie de toate acele programe, asa ca puteti incepe prin a le inchide pe cele in plus.Evident, nu va rezolva cu totul problema dumneavoastra, insa, este un inceput. Vestea buna este ca puteti face si alte lucruri in sprijinul calculatorului, lucruri foarte simple.

Iata cateva sfaturi pentru imbunatatirea vitezei:

Dezinstalati programele pe care nu le mai folositi
Stergeti fisierele temporare
“Curatati” spatiul de stocare
Actualizati softul folosit
Stergeti toate fisierele pe care nu le mai folositi
Rulati programul de Disk Cleanul
Rulati programul de Disk Defragment
Verificati daca exista erori pe hard-ul dumneavoasta
Folositi o solutie Antivirus buna – recomand Avast

Fisierele temporare va pot ingreuna viteza de reactie a calculatorului in aceasi masura cu programele pe care nu le mai folositi. Este posibil sa aveti instalate in calculator programe de care nici macar sa nu stiti. Verificati lista cu programe si daca nu recunoasteti vreun program – DEZINSTALATI. Este foarte simplu, urmati doar pasii ce urmeaza aceastei proceduri.

Stergerea automata a fisierelor temporare

Fisierele temporare se strang si sunt stocate pe hard-ul dumneavoastra. Cand se vor strange intr-un numar suficient de mare, vor afecta intr-un mod vizibil calculatorul dumneavoasta. Ganditi-va ca fiecare click, fiecare site vizitat, vor mari numarul de fisiere temporare stocate pe hardul vostru.
Cu toate acestea, aceste fisiere sunt usor de sters. Mergeti in “My computer” , accesati partitia cu sistemul de operare si intrati in folderul “Temp”. Puteti sterge toate fisierele care sunt mai vechi de ziua in care faceti aceasta operatiune.
Nu uitati sa le stergeti si din “Recycle Bin”.

Spatiu de stocare aditional

Verificati din cand in cand hard-ul si capacitatea lui de stocare. Daca este mai plin de 85%, viteza computerului va fi afectata. Daca folositi computerul pentru a descarca fisiere mari, cum ar fi filmele, ar trebui sa va ganditi la marirea spatiului prin achizitionarea unui hard suplimentar.

Acualizarea soft-ului

Cu siguranta ca ignorati mesajele legate de actualizarea soft-ului instalat in calculatorul dumneavoastra. Ei bine, nu ar trebui sa o faceti. Aceste update-uri, ofera de cela mai multe ori, rezolvarea unor probleme ce au fost semnalate, asa ca este bine sa actualizati ori de cate ori aveti ocazia sau vi se cere.

Daca respectati aceste sfaturi, computerul dumneavoastra va merge mult mai repede si va va multumi :).