DirectX 12

//DirectX 12

DirectX 12

Microsoft: DirectX 12 va mari performantele grafice ale computerului vostru cu aproximativ 20 la suta

Microsoft a spus acum ceva timo ca urmatorul upgrade al DirectX va eficientiza Pc-ul nostru si ii va imbunatati performantele.Se pare ca acum ne-au spus cu cat anume se va imbunatati,  20 la suta pentru frame rate si totodata se va imbunatati ratia procesorului la boot-are.

Cam ce inseamna asta? In timpul unei conferinte Intel de la [rad-hl]GDC – Game Developers Conference[/rad-hl], Bryan Langley, un manager principal pe partea de grafica de la Microsoft, a motivat performantele aduse de DirectX, in urmatorul context:

“This is like getting free hardware,” Langley said. “So if you’re a gamer, and you upgrade to Windows 10, and you have that Iris Pro, it’s like getting that extra kick. It may make your game go from not quite playable, to playable, from mediocre to awesome, from awesome to just out of this world.”

Asta ar fi un argument suficient de puternic pentru un gamer ca sa faca upgrade la noul Windows 10. Deocamdata, Microsoft nu a oferit nici un indiciu in legatura cu disponibilitatea DirectX 12 pentru Windows 7 , insa este putin probabil, mai ales ca Microsoft, ofera Windows 10 ca si un upgrade gratis de la Windows 7 si Windows 8.

Puternicul contrast dintre DirectX 11 si DirectX 12 a mai fost subliniat si inainte, in 2014 la SIGGRAPH, cand Intel a evidentiat potentialul DirectX 12 in reducerea resurselor si imbunatatirea performantelor.

Demonstratia a fost facuta pe un sistem Intel Core i7 4770R (cu un sistem grafic Iris Pro graphics 5200 instalat), insa nu a fost indicat daca si placile grafice Nvidia  de exeplmu, vor observa o imbunatatire majora.

Mesajul de fond a fost de fapt urmatorul:

Daca esti gamer, o sa vrei sa faci upgrade la Windows 10 si la  DirectX 12.

2015-08-04T06:08:09+00:00 Tags: , , , , , |