WordPress – turorial

//WordPress – turorial

WordPress – turorial

In acest tutorial am sa va explic pas cu pas, cum se instaleaza wordpress.Se vor urma cativa pasi simpli , accesibili pentru oricine, indiferent de nivelul de cunostinte in materiede webdesign.

Pasul 1. Se vor descarca fisierele necesare intalarii dupa pagina oficiala WordPress. Va recomand sa descarcati de fiecare data ultima versiune stabila de WordPress.

wordpress-download

wordpress-download

 


 

Pasul 2. Acum urcati arhiva descarcata prin ftp, cpanel sau plesk panel in domeniul sau subdomeniul dumneavoastra. O puteti face cu Filezilla sau prin intermediul File manager ce vine odata cu Cpanel sau Plesk.

wordpressupload

wordpressupload


 

Pasul 3.  Pentru a rula procesul de instalare aveti nevoie de o baza de date. Asta o faceti din Cpanel/Plesk cu ajutorul wizzard-ului de creare baza de date mysql. Trebuie sa creati o baza, un user dupa care “legati” user-ul creat de baza de date respectiva si ii atribuiti drepturi (privilegii) pentru a putea face modificari asupra bazei de date. Retineti parolele si numele user-ului si bazei de date nou create pentru ca ve-ti avea nevoie de ele.

wordpressmysql

wordpressmysql


Pasul 4. Urmeaza procesul de instalare propriu-zis. Dezarhivati arhiva wordpress si accesati adresa domeniului sau subdomeniului pentru a porni install-ul. De exemplu www.domeniultau.ro. Daca ati dezarhivat unde si cum trebuie arhiva cu fisierele wordpress atunci, ar trebui sa va apara cam asa:

wordpressinstallation

wordpressinstallation


Pasul 5. Apasati butonul “Create a Configuration File” si treceti la urmatorul pas unde vi se va cere sa pregatiti datele de conectare la baza de date. Este momentul in care o sa va folositi de userul si baza de date create la Pasul 3 si de parola setata.

wordpressletsgo

wordpressletsgo

Apasati butonul “Let’s go” si treceti la urmatorul pas.


Pasul 6. Urmatoarea fereastra va contine datele de conectare la baza de date: numele bazei de date, numele user-ului, parola , locul unde este se afla baza de date (pe serverul local sau alt server) si prefixul tabelelor.

wordpresssubmit

wordpresssubmit

Dupa ce ati introdus toate datele, apasati butonul “Submit” pentru a trece la urmatorul pas.


Pasul 7.  Programul de intalare va verifica conexiunea cu baza de date daca totul este ok veti putea trece la urmatorul pas apasand butonul “Run the install”

wordpressrun

wordpressrun


Pasul 8. Dupa aproximativ 10 secunde install-ul se va termina si va aparea o fereastra unde veti fi anunta ca totul a decurs normal si va trebui sa completati cateva campuri cu date necesare noului vostru site.

wordpressfinal

wordpressfinal

Dupa introducerea datelor, pentru a finaliza intall-ul si pentru a trece la ultimul pas apasati butonul “Install WordPress”.


 

Pasul 9. Site-ul tau este deja instalat si vei fi anuntat prin mesajul “Succes”. Din aceasi fereastra vei avea posibilitatea de a te loga in Admin Panel apasand butonul din josul ferestrei “Log in”. Introduceti datele de conectare furnizate la Pasul 8 si incepeti sa publicati !

 

 

 

wordpresssucces

wordpresssucces

Bafta!!!

2017-06-13T08:12:16+00:00 Tags: |